هوش تجاری

با برسام رایان، نبض سازمان در دست شماست

با بیش از 15 سال سابقه در زمینه استقرار و راه اندازی سیستم های مدیریت منابع سازمان(ERP) در صنایع مختلف و استفاده از تجربیات ارزشمند مدیران مجرب، هوش تجاری برسام تولید شد تا ابزاری مطمئن جهت رسیدن به اهداف شما باشد.

kpi_blue
شاخص های کلیدی (KPI)
web_blue
تحت وب
user frendly_blue
کاربری آسان
custom_blue
طراحی اختصاصی
data_integrity_blue
یکپارچگی اطلاعات
intelligence_blue
گزارشات هوشمندانه

تصمیم‌گیری مهم‌ترین کاری است که هر مدیر و صاحب کسب و کار در طول روز انجام می‌دهد. سازمان شما بر اساس تصمیمات اخذ شده توسط مدیران سازمان هدایت می شود و حیات و ممات سازمان در گروی همین تصمیمات ریز و درشت است.

به نظر هربرت سایمون، تصمیم‌گیری جوهر اصلی مدیریت است و حتی می توان مدیریت را مترادف با آن دانست.

تا به حال به این که چطور تصمیم می‌گیرید فکر کرده‌اید؟

چطور مطمئن می‌شوید تصمیمات شما یا مدیران سازمانتان درست است؟

وقتی به آثار تصمیمات قبلی سازمان می‌نگرید، چه بخشی از آن‌ها را موثر و کارا ارزیابی می‌کنید؟

آیا می‌توانستیم تصمیمات بهتری اتخاذ نمائیم؟

گام برداشتن در تاریکی ترسناک است!

هوش تجاری (Business Intelligence)که به اختصار BI خوانده می‌شود، به فرایند تبدیل داده‌های خام به اطلاعات مفید و قابل تحلیل گفته می شود که به مدیران سازمان کمک می کند تا تصمیمات خود را سریع تر و بهتر اتخاذ کنند و بر اساس اطلاعات صحیح، عملکرد درست و سنجیده ای از خود نشان دهند.

هدف نهایی هوش تجاری، تصمیم‌گیری بهتر برای افزایش درآمد کسب و کار، بهبود بهره‌وری عملیاتی و به ‌دست آوردن مزیت رقابتی است

چه سازمان‌هایی به هوش تجاری نیاز دارند؟
  • سازمان‌های بزرگ و متوسط

در خصوص اینکه سازمان‌های بزرگ و متوسط نیازمند بهره‌گیری از سیستم‌های هوش تجاری و بطور کلی سیستم‌های اطلاعاتی دقیق برای مدیریت کسب‌و‌کار خود هستند نیاز به توضیح نیست و بدیهی است که موفقیت یک سازمان بزرگ بدون استفاده از ابزارهای اطلاعاتی و تصمیم‌گیری عملا ممکن نیست.

  • سازمان‌های کوچک

با توجه به شرایط حاکم بر فضای اقتصادی و وجود ریسک‌های متعدد، سازمان های کوچک بشدت آسیب پذیر شده و با کوچکترین بی‌دقتی ممکن است متحمل زیان‌های سنگین و بعضا جبران ناپذیر شوند. با توجه به این فضا استقرار سیستم‌های هوش تجاری در سازمان‌های کوچک نیز دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است.

خوشبختانه زمان و هزینه‌های استقرار هوش تجاری در یک سازمان کوچک پائین و به صرفه است اما نتایج و دست آوردهای بسیار ارزشمندی برای سازمان به همراه دارد و می تواند متضمن رشد و گسترش کسب‌و‌کار آن سازمان باشد

یک نرم افزار هوش تجاری به صورت معمول دارای 4 عنصر و یا مولفه به نام های داشبورد مدیریتی،مدیریت فرآیند های تجاری، انبار داده و ابزارهای تحلیلی میباشد که به نوعی داشبورد مدیریتی آخرین لایه و فرآیند اجرایی در نرم افزار هوش تجاری میباشد که برای داشتن آن میبایست همه داده های سازمان به صورت مرتب تحلیل و پالایش شوند تا بتواند در قالب KPI  به نمایش دراید.

پس بنابراین داشبورد مدیریتی یکی از اجزای و مولفه های نرم افزار هوش تجاری میباشد.

همچنین داشبورد مدیریتی ، به نوعی یک رابط کاربری محسوب می شود که گزارشاتی را از وضعیت و روند فعلی و گذشته سازمان شما در قالب یک نمایش گرافیکی ارائه میدهد.

این قالب گرافیکی با اتصال به منابع مختلف سازمان شما میتواند اطلاعات و دیتاهای مختلف را از بانک های اطلاعاتی سازمان شما دریافت و به صورت یک نمای گرافیکی و تصویری و به وسیله شاخص های کلیدی (KPI)آخرین وضعیت سازمان را در همه حوزه ها مانند : مالی، تولید،منابع انسانی و یا خرید و فروش را به مدیران سازمان نمایش دهد.

  • عموما در بیشتر سازمان‌ها حجم زیادی از داده‌های خام در بانک‌های اطلاعاتی مختلف جمع‌آوری می‌شوند، طبیعتا جمع‌آوری این داده‌ها با صرف هزینه و زمان زیادی صورت می‌گیرد اما در بیشتر اوقات سازمان‌ها قادر به استفاده صحیح از این داده‌ها و تبدیل آن‌ها به اطلاعات ارزش‌مند و قابل تحلیل نیستند. سیستم هوش تجاری برسام رایان به شما کمک خواهد کرد تا داده‌ها را به اطلاعات سودمند تبدیل کنید. در زیر به برخی از دست‌آوردهای سازمان پس از استقرار سیستم هوش تجاری اشاره شده است:

    • افزایش کیفیت تصمیم گیری
    • افزایش سرعت تصمیم گیری
    • تبدیل داده‌های خام به اطلاعات ارزش‌مند
    • افزایش شفافیت در سازمان
    • بهبود مدیریت ریسک‌های کسب و کار
    • افزایش بهره‌وری و سود‌دهی
    • افزایش آگاهی و بینش مدیران
    • دسترسی سریع و آسان به گزارش‌ها
    • تسلط و اشراف کامل بر کسب و کار

ممکن است این سوال پیش بیاید که هوش تجاری چه حوزه‌هایی از کسب‌و‌کار را پوشش می‌دهد. پاسخ این است که تمام حوزه‌های یک کسب‌و‌کار قابل تحلیل توسط هوش تجاری است و با در اختیار داشتن ابزار قدرتمند مایکروسافت، می‌توان از هر منبع داده‌ای گزارشات متنوع و دلخواه را استخراج کرد و محدودیتی برای ساخت گزارشات وجود ندارد. کافی است که افراد متخصص در این حوزه را به کار گرفته تا نتیجه دلخواه مان را بدست آوریم.

  • حسابداری مالی
  • حسابداری مدیریت
  • سرمایه های انسانی (HR)
  • تدارکات
    • داخلی
    • خارجی
  • بازاریابی
  • فروش
  • پخش
  • خدمات پس از فروش
  • انبار
  • کنترل موجودی
  • برنامه ریزی
  • تولید
  • نگهداری و تعمیرات
  • CRM
  • HSE
  • امکان اتصال همزمان به بانک های اطلاعاتی مختلف

در سازمان شما ممکن است تمام داده‌ها در یک بانک اطلاعاتی واحد جمع‌آوری و ذخیره نشده باشند، مثلا اطلاعات مربوط به واحد فروش در اکسل، اطلاعات مربوط به تولید در SQL و… ثبت شوند. سیستم هوش تجاری این امکان را در اختیار ما قرار می‌دهد تا با اتصال به تمام بانک‌های اطلاعاتی، داده‌ها را تجمیع کرده و گزارشات دلخواهمان را در یک بستر واحد ایجاد کنیم.

  • دسترسی آنلاین به اطلاعات

با استقرار سیستم هوش تجاری، بدون محدودیت جغرافیائی از هر مکان و در هر زمان می‌توانیم به گزارشات و تحلیل‌ها دسترسی داشته باشیم  و کسب‌و‌کار خود را رصد کنیم.

  • تفکیک گزارش‌ها در لایه های مختلف دسترسی

گزارش‌ها در سطوح مختلف (استراتژیک/میانی/عملیاتی) ایجاد می‌شوند و به هر یک از افراد سازمان بر اساس جایگاه و نیاز دسترسی داده می شوند.

  • سرعت گزارش گیری بالا

در صورتی که طراحی و پیاده سازی فنی بصورت استاندارد انجام شود، محاسبات و تحلیل‌های پیچیده با سرعت بالا انجام می‌شوند و علاوه بر ذخیره زمان مدیران پرمشغله، تجربه‌ای لذت بخش را برای آن‌ها بوجود می‌آورند.

سیستم هوش تجاری، یک محصول نیست که با خرید و نصب آن بتوانیم از فواید آن بهره‌مند شویم.

برای استقرار یک سیستم هوش تجاری کارآمد به 3 عامل اصلی در کنار هم نیاز است.

1 – ابزار مناسب

استفاده از یک پلتفرم مناسب که قابلیت ‌های کافی برای توسعه یک سیستم هوش تجاری کارآمد را در اختیار توسعه دهنده بگذارد عاملی با اهمیت است. در حال حاضر نرم‌افزار Power BI مایکروسافت یکی از قوی‌ترین ابزارهای موجود می‌باشد که امکانات بسیاری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. هوش تجاری برسام رایان نیز از این ابزار قدرتمند بهره گرفته است

2 – تیم فنی مجرب

استخراج داده‌ها از بانک‌های اطلاعاتی مختلف، پالایش و جمع‌آوری آن‌ها در یک انبار داده بهینه شده به طوری که تضمین کننده دقت، صحت و سرعت مناسب گزارش‌گیری باشد، کار فنی پیچده‌ای است که نیازمند دانش عمیق و تجربه است.

تیم فنی برسام رایان از افرادی تشکیل شده‌اند که به جرائت می‌توان گفت جزو بهترین متخصصین این حوزه می‌باشند و تجربه‌ای بیش از 50 نفر/سال در حوزه طراحی و مدیریت دیتابیس دارند.

3 – تیم تحلیل‌گر مجرب

مهمترین بخش کار در استقرار یک سیستم هوش تجاری، تحلیل درست و دقیق نیازهای سازمان است. طراحی KPI ها در هر سازمان باید بنا به اقتضا و مختصات آن سازمان انجام شود و نمی‌توان یک نسخه واحد برای تمام کسب و کار‌ها حتی در یک صنعت مشابه تجویز کرد.

طراحی یک سیستم مناسب علاوه بر دانش عمیق در حوزه تحلیل کسب و کار، بی شک نیازمند تجربه و آشنائی با حساسیت‌های مدیریت کسب و کار است و این دقیقا همان‌جائی است که ما را متمایز می‌کند.

تیم تحلیل کسب و کار برسام رایان دارای بیش از 100 نفر/سال تجربه مدیریتی در سطوح ارشد، مشاوره مدیریت و استقرار سیستم های اطلاعاتی و ERP در سازمان‌های بزرگ است

خدمات ما

آموزش و مشاوره راهبردی

تیم استقرار برسام رایان الوند با سابقه طولانی و با دارا بودن کادری مجرب و با تجربه در حوزه استقرار و آموزش، نرم افزار هوش تجاری را با توجه به نیازهای کسب و کار شما استقرار و آموزش خواهند داد.

تجمیع و یکپارچگی داده ها

تیم استقرار برسام رایان الوند، همه دیتاهای ارزشمند و کلیدی سازمان شما را از کلیه حوزه ها و سیستم های محتلف نرم افزاری شما جمع آوری، تحلیل و استقرار خواهند داد تا بتوانید همه گزارشات مدون و دقیق تحلیلی خود را از همه حوزه ها از نرم افزار هوش تجاری برسام رایان دریافت و تحلیل نمایید.

تجزیه و تحلیل فرآیند ها

تجزیه و تحلیل فرآیندهای هر سازمان اقدامی برای بررسی و درک نیازهای فرآیندی هر کسب و کار میباشد. این امر شامل پایش و عارضه یابی اجزای یک فرآیند میباشد. یعنی بازبینی عارضه ها و پایش ورودی ها، داده ها، روش های کنترل، برنامه ریزی ها، خروجی ها، فن آوری ها و در نهایت تجزیه و تحلیل فرآیندها، اطلاعاتی را برای ارزیابی و ارائه گزارشات مدیریتی در نرم افزار هوش تجاری برسام به وجود می آورد.

طراحی داشبوردهای هوشمند و مدیریتی

داشبورد های مدیریتی و هوشمند نرم افزار هوش تجاری برسام ، با ارائه گزارشات مدیریتی و تصویری دیتا ها این قابلیت و امکان را در اختیار مدیران سازمان شما قرار میدهد تا در هر زمان و لحظه بتوانند عملکرد بخش های مختلف سازمان را به صورت آنلاین مورد پایش و بررسی قرار دهند.

تحلیل های مدیریتی و آنلاین

نرم افزار هوش تجاری برسام ، یک ابزار و سیستم مدیریتی میباشد که به عنوان یک مشاور هوشمند در کنار سازمان شما قرار خواهد گرفت تا شما بتوانید با بررسی وضعیت، چالش ها و مشکلات و فرصت های پیش روی سازمان خود را پیش بینی و تصمیمات مدیریتی را اخذ کنید.

تصمیم گیری هوشمندانه

یکی از وجوه مدیریت تاثیر گذار و کارا در سازمان ها و شرکت هااتخاذ تصمیمات سریع و هوشمندانه توسط مدیران سازمان میباشد. نرم افزار هوش تجاری برسام با ارائه گزارشات و تجزیه و تحلیل و پیش بینی‌های دقیقی مدیریتی و ارائه هشدارهای هوشمند به شما کمک میکند تا با اتخاذ تصمیمیات استراتژیک از بروز هزینه های پیش بینی نشده در همه حوزه ها جلوگیری و ایده ها و سناریوهای هوشمندی را پیش روی شما قرار دهد.

چرا سازمان ها از هوش تجاری استفاده می کنند؟

پراکندگی اطلاعات

یکی از علت های استفاده سازمان ها از نرم افزار هوش تجاری، پراکندگی اطلاعات در سیستم های مختلف جزیره ای و یا اطلاعات و دیتایی می باشد که در سیستم ها ثبت و یا ذخیره نشده اند

گزارشات غیر شفاف

اطلاعات و گزارشات سازمان قابل استناد و دقیق نیستند و گاها مدیران برای دریافت اطلاعات با گزارشات متناقص و مختلفی روبه رو هستند که همین امر تصمیم گیری را دشوار می کند

سرعت دریافت اطلاعات

دریافت اطلاعات در سازمان غیر ممکن و یا بسیار پایین و کند می باشد و همین امر تجزیه ، تحلیل و ارزیابی سازمان و در نهایت تصمیم گیری برای مدیران را بسیار دشوار و سخت می کند

عدم پیش بینی به موقع

هیچ گونه آنالیز و تجزیه و تحلیل مالی و مدیریتی نسبت به عملکرد ، گزارشات و هشدارهای پیش روی سازمان ندارند و همین امر باعث مواجه با بحران های پیش بینی نشده در سازمان می شود

افزایش هزینه‌های نیروی انسانی

هیچ گونه ارزیابی خاصی نسبت به عملکرد پرسنل ندارند و میزان بهره وری پرسنل جهت سازمان کاملا نا مشخص بوده و همین امر باعث افزایش هزینه های منابع انسانی خواهد شد

عدم سود آوری سازمان

به دلیل عدم دریافت گزارشات تحلیلی از همه حوزه ها نمیتوانید میزان بازدهی و سود حاصل از فروش و سرمایه گذاری ها را محاسبه و حاشیه سود و زیان مشخصی را برای سازمان خود مشخص کنید

چرا مدیران باید از نرم افزار هوش تجاری استفاده کنند؟

گزارشات و نمودارهای گرافیکی که در نرم افزار هوش تجاری برسام و در یک محیط بسیار کاربر پسند و ساده به مدیران ارئه می شود، به شما این اجازه را میدهد تا با استفاده از شاخص های کلیدی و مهم بتوانید بر کسب و کار خود و عملکرد کل سازمان خود  نظارت کامل داشته و برنامه ریزی های طولانی مدت را در سازمان خود انجام دهید . همچنین شما میتوانید با ارزیابی ورودی‌ها و خروجی‌ها و دریافت اطلاعات مناسب و و استخراج اطلاعات ضروری  و به کمک  نرم افزار هوش تجاری برسام بهره وری و راندمان سازمان و کارکنان خود را بالا برده و استراتژی مناسب را برای مدیریت مجموعه اتخاذ نمایید تا بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن مهمترین تصمیمات را اتخاذ نمایید. و از آنجا که مدیران سازمان ها زمان زیادی را در جلسات مدیریتی و خارج از سازمان و محل کارشان می‌گذرانند، نرم افزار هوش تجاری  این فرصت را در اختیارشان قرار میدهد تا بتوانند  از راه دور سازمان خود را پایش نمایند و به  اطلاعات مدیریتی مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. همچنین مدیران میتوانند با استفاده از نرم افزار هوش تجاری بر نحوه عملکرد همه بخش های کسب و کار خود نظارت و با بررسی میزان کارکرد پرسنل از موانع و مشکلات پیش روی سازمان خود را پیش بینی و از بروز آنها جلوگیری نمایید.

مراحل استقرار هوش تجاری برسام

مرحله اول : شناخت و تعیین نیازها

در اولین گام، مشاوران ما از طریق برگزاری جلسات و بررسی مستندات، سازمان شما را به دقت مطالعه کرده و نیازها را به کمک شما شناسائی می‌کنند. سپس مناسب‌ترین شاخص‌های کلیدی فرایند (KPI) را پیشنهاد می‌دهند. خروجی این مرحله به‌صورت یک مستند در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مرحله سوم : استقرار و آموزش

سیستم پس از اتمام مرحله دوم روی سرور مقصد استقرار یافته و آموزش‌های لازم برای استفاده بهینه از سیستم به کاربران شما ارائه می‌شود. این آموزش‌ها شامل دو بخش عمده می‌شود:
• آموزش کاربری سیستم
• آموزش مفاهیم و نحوه تحلیل KPI ها.

مرحله دوم : آماده سازی زیرساخت و سیستم

بر اساس خروجی مرحله اول، تیم فنی ما اقدامات لازم برای آماده سازی سیستم هوش تجاری را انجام می دهند. در این مرحله بازنگری ETL,DWH، ساخت مدل های اطلاعاتی و تعیین سطوح دسترسی کاربران انجام می شود.
همچنین بصورت موازی آماده سازی پیش نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری صورت می پذیرد.

مرحله چهارم: پشتیبانی، پایش و بازنگری

پس از استقرار کامل، تیم مجرب پشتیبانی آماده ارائه خدمات و پاسخ گوی نیازهای شما خواهند بود تا هموراه از رضایت خاطر شما اطمینان داشته باشیم.
همچنین به صورت دوره ای سیستم و شاخص های کلیدی پیاده سازی شده مورد ارزیابی و تحلیل مجدد قرار می گیرند تا در صورت نیاز نسبت به بهبود آنها اقدام شود.

انواع داشبوردها

strategic-dashboard

داشبوردهای استراتژیک

از وظایف داشبوردهای راهبردی و یا استراتژیک در سازمان ها و شرکت ها پشتیبانی از مدیران سازمان و تایید  صحت عملکرد کسب و کارها و پروژه ها و ارائه دید و نگرش بلند مدت به تصمیم گیران سازمان میباشد.

از داشبوردهای راهبردی و یا استراتژیک معمولا برای مقایسه وضعیت فعلی سازمان با اهداف راهبردی سازمان در بازده های مختلف  و کمک به مدیران سازمان برای تصمیم های راهبردی و اجرایی استفاده می شود که بیشتر بر داده های و تصاویر ایستا و اطلاعات دوره ای متمرکز هستند.

 

analisis-dashboard

داشبوردهای تحلیلی

داشبورد تحلیلی برای تحلیل و آنالیز تحلیلی اطلاعات استفاده می شود و بیشتر کاربران و استفاده کنندگان این نوع داشبورد ها تحلیلگران کسب و کار میباشند.

یکی از وظایف این داشبورد ها مقایسه و بازبینی دیتاها و اطلاعات گذشته سازمان و عملکرد و اهداف فعلی سازمان میباشد که نشان میدهد که چه عوامل و مشکلاتی دستیابی سازمان را به اهداف خود سخت و یا غیر ممکن نموده است و در واقع ما در داشبورد های تحلیلی با چگونگی درک وقایع و رویداد های فعلی و چگونگی رفع و اصلاح مشکلات سروکار داریم.

 

operational-dashboard

داشبوردهای عملیاتی

داشبورد عملیاتی بیشتر بر دریافت به لحظه و مستمر از داده ها به صورت به لحظه و یا (real time)  تاکید دارد.

نکته مهم اینکه در داشبورد های عملیاتی داده ها و گزارشات به صورت همزمان و لحظه ای تغییر میکند و بیشتر برای پایش و رصد میزان پیشرفت و خروجی سازمان استفاده می شود تا مدیران سازمان را مطمئن کند که برنامه های زمان بندی شده با دستاورد ها و اهداف سازمان مطابقت دارد.

به زبان ساده تر مدیران با استفاده و چک نموده اطلاعات روزانه سازمان و شرکت از میزان تحقق اهداف سازمان اطمینان حاصل میکنند.

به اندازه خودتان عاشق کسب و کارتان هستیم!

برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات و محصولات می توانید با تیم فروش برسام رایان در ارتباط باشید