ایران با دارا بودن 68 نوع ماده معدنی غیر نفتی دارای 7% معادن جهان به ارزش حدودی یکصد میلیارد دلار بوده و از نظر میزان ذخائر اکتشافی در رده چهاردهم جهان قراردارد. در ایران بیش از 50 هزار نفر متخصص ، مهندس و تکنسین در رشته های معدن ، متالوژی و زمین شناسی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند . مهمترین معادن کشور شامل ذغال سنگ ، سنگ آهن ، نیکل ، کبالت ، اورانیوم ، طلا ، نقره ، سرب ، روی ، مس ، بوکسیت وانواع سنگهای ساختمانی می باشد. از بُعد منطقه ای ، کشورهای همسایه با توجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند و این در حالی است که از نظر ذخائر معدنی فقیر هستند. این فرصتی برای صنایع معدنی ایران است که نسبت به توسعه در این زمینه اقدام نمایند. یکی از ابزارهای مهم برای توسعه در این زمینه ، بکارگیری راهکار سیستمی مدیریت و برنامه ریزی منابع سازمانی می باشد. شرکت برسام رایان برای پوشش این نیاز ERP اختصاصی صنایع معدنی را ارائه می نماید.
در معادن روباز، عملیات بارگیری و باربری، بخش اصلی هزینههای تولید را به خود اختصاص میدهند. حال آنکه با افزایش ظرفیت تولید این معادن، تعداد ماشینآلات درگیر در عملیات افزایش یافته و مدیریت ناوگان پیچیدهتر میشود. از طرف دیگر، تجهیزات و ماشینآلات ثابت و متحرک دو منبع اصلی سرمایهگذاری در معادن هستند و معدنداران و پیمانکاران با تمرکز بر این تجهیزات سعی در بهینهسازی استفاده از این تجهیزات و کاهش دوره بازگشت سرمایه دارند.
مدیریت ناوگان کمک میکند تا درک بهتر و شفافتری از اینکه هزینهها و زمان در کجا مصرف میشوند، به دست آید. این اطلاعات که بهصورت لحظهای ارائه میشود به مدیریت کمک میکند تا تصمیم صحیح را برای تغییر عملیات گرفته و هزینه تولید را حتی الامکان کاهش دهد. امروزه سیستم مدیریت ناوگان با استفاده از تکنولوژیهای موقعیتیابی، ارتباطات و محاسبات ، سعی در بهینهسازی استخراج ماده معدنی دارد. یک سیستم مدیریت ناوگان از سه بخش اصلی پایش موقعیت، تخصیص و بهینهسازی استفاده از ماشینآلات و پایش تولید تشکیل شده است.
در سیستمهای پیشرفته مدیریت ناوگان، از بهینهسازی برای تخصیص ماشین های باربر به ماشین های بارگیر با در نظر گرفتن متغیرهای مختلف استفاده میشود. مراکز کنترل از راه دور و سیستمهای کنترلی خودکار در این سیستمها به کار گرفته میشود و در نتیجه دادههای زیادی بیشتر از هر زمان دیگر در دست است. این اطلاعات به اپراتورها و سرپرستهای معدن کمک میکنند تا تصمیمات واقع بینانهتری را در مواقع مورد نیاز بگیرند.
با در دست داشتن اطلاعات لحظهای از موقعیت ماشینآلات، تناژ تولید، اطلاعات تعمیر و نگهداری و ... میتوان بهصورت لحظهای علملیات تولید در معدن را رصد کرد و تصمیماتی دقیقتر منطبق بر واقعیت گرفت. این سیستم امکان بهینهسازی تخصیص ماشینآلات بارگیری و باربری را بهصورت لحظهای فراهم میکند، به گونهای که سبب کمینه کردن زمان بیکاری وسایل بارگیر و زمان در صف بودن وسایل باربر میشود. کنترل دقیق تری در موارد محل بارگیری ماده معدنی، تناژ بارگیری شده و محل تخلیه بار اتفاق میافتد و درنتیجه از میزان وقت صرف شده در حین تولید نیز کاسته میشود که باعث افزایش راندمان خط فرآوری میگردد .
سیستمهای آنلاین مدیریت تجهیزات معدن ( دیسپچینگ ) یکی از مطمئنترین راهحل ها در صنایع معدنی است. این سیستم هاامکان پیادهسازی راهکارهای تولیدی ویژه را با استفاده از مجموعه وسیعی از ابزارهای معدنی فراهم میکند. بهینهسازی ناوگان، افزایش میزان استفاده از ماشینآلات وتجهیزات را به دنبال دارد که باعث افزایش قابل توجهی در مقدار تولید میگردد.
یکی از بزرگترین مزایای استفاده از سیستم مدیریت ناوگان، استفاده از اطلاعات انلاین این سیستم به منظور برنامه ریزی سیستم نگهداری و تعمیرات (سیستم نت پیشگیرانه ماشینآلات) است. برنامه زمانبندی نگهداری وتعمیر هر ماشین در سیستم مشخص است و پیش از زمان موعود با اعلام هشدار، اپراتور مطلع میشود. بنابراین تعمیر و سرویس به موقع ماشینآلات نه تنها باعث کاهش استهلاک و خرابی آنها میشود، بلکه از زمان خواب بدون برنامهریزی نیز جلوگیری میکند.
مدیریت تجهیزات و داراییهای فیزیکی شامل طبقه بندی، شناسنامه و درختواره تجهیزات ، لیست قطعات به صورت درختی، زیرتجهیزات و قطعات جایگزین، محل استقرار فیزیکی و تخصیص به خط تولید، آرشیو مدارک فنی، بیمه تجهیزات و سایر اطلاعات مورد نیاز
تعمیرات پیشگیرانه (PM)
نگهداری و تعمیرات (نت) از پیش تعین شده شامل بازرسی ها ، تعویض ها و سرویس ها می باشد و به دو شکل “نت مبتنی بر زمان” (براساس پریودهای زمانی ثابت) و “نت مبتنی بر کارکرد” (بر اساس میزان کارکرد تجهیز) قابل برنامه ریزی است.
نگهداری و تعمیرات مبتنی بر وضعیت (CBM)
در این روش از طریق پایش وضعیت (Condition Monitoring) و یا انجام بازرسی و آزمون (Testing & inspection) ، از تجهیز مراقبت می گردد و تنها در صورت نیاز، اقدامات نگهداری و تعمیرات انجام می پذیرد.
تعمیرات اضطراری (EM)
تعمیرات اضطراری(Emergency Maintenance) شامل خرابی هایی است که جهت اصلاح آنها باید اقدام فوری صورت پذیرد. اقدام فوری نیازمند آمادگی سیستمی و موجودی ابزار و قطعات و نیز امکان مدیریت دانش و استفاده از سوابق گذشته برای یافتن علت خرابی و راهکار و روش برطرف کردن آن می باشد.
مدیریت قطعات یدکی
تامین بموقع قطعات مورد نیاز تجهیزات به نحوی که منجر به توقف تجهیزات نگردد و در عین حالا از انباشت بیش از حد قطعات در انبار و ایجاد هزینه خواب سرمایه جلوگیری گردد. تامین قطعاتی که دارای مصرف قطعی و برنامه ریزی شده اند و همچنین قطعاتی که دارای مصرف غیر قطعی بوده و براساس نقطه سفارش تامین می گردند قابل برنامه ریزی و مدیریت می باشد.
مدیران بازرگانی برای تامین کالاهای مورد نیاز سازمان، و به دلیل تنوع قیمت و تعدد منابع تامین کالا نیازمند برنامهریزی و کنترل فرایند خرید هستند. نرمافزار تدارکات وظیفه ساماندهی خرید کلا را بعهده دارد و با ثبت کلیه مراحل فرایند خرید، ثبت خودکار اسناد حسابداری مربوطه و در نهایت تهیه گزارشهای مورد نیاز در این حوزه، اطلاعات به موقع و مناسبی از چگونگی فعالیتها و مراحل خرید در اختیار مدیران قرار می دهد.
از آنجائیکه یکی از اصلیترین اسناد تعهدآور برای سازمان و پیمانکاران و کارفرمایان مرتبط با سازمان، قرارداد میباشد، نیاز به ثبت اطلاعات قراردادها، امکان پیگیری موارد مرتبط، انجام کنترلهای لازم در فرآیندهای جاری سازمان منطبق با قراردادها و در موارد لزوم اعلام هشدارهای لازم برای موعدهای مختلف ذکر شده در قرارداد مورد نیاز میباشد. سیستم مدیریت قراردادها برای انجام این مهم طراحی و به طور یکپارچه با فرآیندهای دیگر تولید شده است. و همچنین با توجه به مسائل حقوقی که ممکن است در مورد قراردادهای مختلف مطرح گردد که هر کدام نیازمند پیگیریهای مختص خود باشد، امکان ثبت و پیگیری دعاوی له و علیه شرکت در این ماژول در نظر گرفته شده است.
یکی از مهمترین اطلاعات سازمانها، اطلاعات اقلام شامل کالاها، مستندات، خدمات و... است. بدلیل استفاده فراوان و گسترده از این اطلاعات، طبقهبندی مناسب آن میتواند در کاهش هزینههای بسیاری از فرآیندهای سازمانی نقش بسزایی داشته باشد. سهولت در تعیین طبقه و روشهای جستجو تاثیر بسزایی در سهولت استفاده از اقلام در بسیاری از فرمها را خواهد داشت. ما با استفاده از تجارب مهندسین مجرب و با سابقه در حوزه صنعت، طبقهبندی استانداردی را جهت تسریع در امر طبقهبندی اقلام سازمانها از قبل انجام داده ایم که میتواند در مدت بسیار کوتاهی استقرار نظام طبقهبندی را برای سازمانها انجام دهد.
معمولا در هر سازمانی، خصوصاً در سازمانهای تولیدی، حداقل یك یا چند انبار وجود دارد. انبار مکانی فیزیکی است که وظیفه ثبت و نگهداری موجودی کاالها را در سازمان به عهده دارد و یا به عبارتی متولی ورود و خروج کاال در سازمان میباشد. در این قسمت فرآیند به دو قسمت مهم تقسیم میشود که یکی همان فرآیند انبارداری و ورود خروج کاالست و دیگری فرآیند مدیریت و کنترل موجودی میباشد. انبارها در زیر سایتها تعریف میشوند. سایت محل برنامهریزی میباشد و میتوان چندین سایت در هر شرکت برای فراهم کردن چندین مرکز برنامهریزی تعریف نمود. سیستمهای کنترل موجودی معموالً شامل فرآیندهای زیر هستند.
فراهم آوردن اطلاعات مالی منسجم و به هنگام سازمانها و موسسات اقتصادی یکی از مهمترین اهداف سیستم حسابداری مالی تلقی میشود. این اطلاعات، مجموعه عملیات سازمانها و موسسات یاد شده را در قالب شاخصهای کمّی بیان میکند و زمینههای لازم را برای کنترل و برنامهریزیهای مدیریت مهیا میسازد. سیستم حسابداری وظیفه تعریف، ثبت، کنترل و نگهداری اسناد حسابداری به تفکیك شرکتهای موجود، تهیه گزارشهای تراز، دفاتر و دفاتر قانونی، بستن حساب و انتقال به سال بعد و تهیه گزارشهای کنترلی را به تفکیك هر شرکت و یا تجمیع شرکتهای معرفی شده به عهده دارد.
کنترل و نظارت بر گردش وجوه نقد و استفاده بهینه از نقدینگی برای جلوگیری از بروز مشکالت ناشی از کمبود وجوه نقد از مهمترین وظایف نرمافزار دریافت و پرداخت است. نرمافزار دریافت و پرداخت بعنوان بخشی از سیستم ERP وظیفه ثبت کلیه عملیات مربوط به انواع دریافتها و پرداختها، ثبت اسناد حسابداری مربوطه به صورت خودکار و تهیه گزارشهای مورد نیاز در حوزه مربوطه را به عهده دارد.
نرمافزار دارایی ثابت وظیفه نظارت بر وضعیت داراییهای ثابت سازمانها را بi عهده دارد. پردازش و ضبط اطلاعات، محاسبه استهلاک، کنترل اسناد و عملیات وابسته و تهیه گزارشهای مورد نیاز از مهمترین وظایف این نرمافزار است. مواردی همچون کنترل نقل و انتقلات، محاسبه صحیح هزینه استهلاک و پوشش بیمههای مناسب نتیجه مدیریت موفق داراییهای ثابت است. نرمافزار دارایی ثابت به عنوان بخشی از سیستم ERP، کنترل و مدیریت داراییهای ثابت سازمانها را به شایستگی فراهم میآورد.
تسهیلات دریافتی به عنوان بخشی از جریان تامین موجودی نقد، مقوله بسیار مهم و حیاتی برای هر سازمانی تلقی میگردد و ثبت و کنترل و گزارشدهی به موقع در بازپرداخت و سررسید اقساط آن کمك شایانی در جهتدهی برنامهها و بودجههای مالی هر سازمانی دارد.سیستم تسهیلات با ثبت و کنترل هر قرارداد و سیستم هوشمند پیام رسانی قبل از سررسید و گزارشات جامع و متنوع در این خصوص و صدور سند حسابداری دریافت و پرداخت و همچنین اقساط آن و کنترل و محاسبه هزینه سود انباشته، علاوه بر جلوگیری از خطاهای ناشی از عدم دانش و اطلاعات کافی کاربران، کمك شایانی برای مدیران مالی و تصمیمسازان مالی و بودجه هر سازمانی می باشد.
نرمافزار حسابداری انبار به عنوان مکمل عملیات تعدادی انبار، وظیفه انجام محاسبات ریالی و ثبت این عملیات بصورت خودکار را در نرمافزار حسابداری و نیز ارائه گزارشهای مورد نیاز جهت تطبیق گردش ریالی کالا با اسناد حسابداری صادر شده جهت تهیه صورتهای مالی به عهده دارد.
این بخش محاسبات بهاي تمام شده را براساس استانداردهای تعريف شده و با استفاده از اطلاعات عمليات واقعي ، شامل هزینه های واقعی ثبت شده در مراکز هزینه ،گزارشات تولید و مصارف واقعی از انبار به انجام ميرساند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد خدمات و محصولات می توانید با تیم فروش برسام رایان در ارتباط باشید
ما در پایگاه دانش برسام رایان در آموزش تنهایتان نمی گذاریم
شرکت برسام رایان، مشاور مدیریت و ارائه دهنده راه کارهای نرم افزاری میباشد. ما با مطالعه سازمان شما، تمام نیازهای واقعی سازمان را شناسائی میکنیم و بر اساس این شناخت بهترین راه کار را ارائه میدهیم. فرایندهای سازمان را باز طراحی میکنیم و تا کسب اطمینان از اجرای موفق راهکارها در کنار شما میمانیم. ما اعتبار خود را از مشتریانمان میگیریم و آن را تنها سرمایه خود میدانیم
1388 – 1402 © تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت برسام رایان میباشد